Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Samenwerken

Samenwerken

Basis GGZ en Gespecialiseerde GGZ
Bij MiSi NeuroPsy kunt u terecht voor basis GGZ kortdurende behandeling en/of diagnostiek daar mogelijk voor lichte of matige psychische problemen. Echter als de klachten langere zorg vragen wordt gekeken of u in aanmerking komt voor de gespecialiseerde ggz (opschaling). Voor de SGGZ bieden wij diagnostiek en behandeling op voornamelijk het gebied van trauma- en persoonlijkheidsproblematiek, neurocognitieve functie- en ontwikkelingsstoornissen en stemmingsproblematiek (uni- en bipolair). De rest wordt doorverwezen naar gespecialiseerde instellingen in de regio. 

Als het zorgaanbod bij MiSi NeuroPsy niet afdoende of passend is, krijgt u een passend zorgadvies om elders in zorg te gaan, waarbij er met u wordt meegelopen tot dat de zorg elders is overgenomen/geïnitieerd (warme overdracht). Deze afstemming is terug te vinden in het dossier.

Samenwerking met andere (zorg) professionals

Met onze kennis- en samenwerkingspartners kunnen wij u naast uw mentale gezondheid ook ondersteunen bij uw lichamelijke gezondheid, uw sociale contacten en uw eventuele dagbesteding. 

Verwijzer: huisartsen, straatartsen en medisch specialisten

MiSi NeuroPsy werkt samen met huisartsenpraktijken, psychologen die als POH-GGZ vanuit de huisartsenpraktijken betrokken zijn bij verwijzingen, straatartsen en medisch specialisten uit ziekenhuizen. Het gaat dan over verwijzingen en informatie-uitwisseling over de behandeling. Overleg of informatie-uitwisseling over uw behandeling gebeurt. Op de volgende momenten wordt de verwijzer door de behandelaar op de hoogte gesteld via een brief:

  • Na de intake over de diagnose en beoogde behandeling.Tijdens de behandeling als er een reden is geweest het behandelplan te wijzigen
  • Na afloop van de behandeling om een terugkoppeling te geven over het verloop en het resultaat van de behandeling. 

Andere samenwerkingspartners

Binnen MiSi NeuroPsy werken gepromoveerde onderzoekers die zich bekwaam hebben bewezen in interculturele, medische psychologie en neuropsychologische zorg met focus op kortdurend behandelen daar mogelijk en langdurig daar nodig. MiSi NeuroPsy is regionaal goed bekend en wordt geregeld gevraagd bij lesprogramma’s, nascholingen en continue supervisie aan ketenpartners.

Zo verzorgt MiSi NeuroPsy jaarlijks externe supervisie aan basispsychologen, Gz-psychologen in opleiding en psychotherapeuten in opleiding. Daarnaast draagt MiSi NeuroPsy jaarlijks bij aan trainingen op het gebied van interculturele communicatie voor artsen, verpleegkundigen, psychologen en POH’ers in opleiding. Dit doen MiSi-medewerkers door het verzorgen van colleges en trainingen aan de Universiteit van Rotterdam, Amsterdam en Tilburg en de Hogeschool van Rotterdam. Daarnaast verzorgt MiSi acht keer per jaar interculturele communicatietrainingen aan zorgprofessionals (veelal artsen en verpleegkundigen) in ziekenhuizen regio Rijnmond en West-Brabant.

Kennis ophalen

Binnen MiSi NeuroPsy wordt gewerkt volgens de laatste wetenschappelijke standaarden voor de geldende beroepsgroepen. Om dit te borgen werken er bij MiSi gepromoveerde onderzoekers die wekelijks de wetenschappelijke standaarden van MiSi NeuroPsy monitoren en daar nodig aanvullen. Zo wordt er momenteel de interne bibliotheek aangevuld met veel informatie over het screen-to-screen en telefonisch behandelen. Gedurende de behandeling wordt door betrokkenen met u meegewerkt en gedacht om de behandeling zo veel als mogelijk op maat te krijgen.

Kennis delen

Binnen MiSi NeuroPsy werken gepromoveerde onderzoekers die zich bekwaam hebben bewezen in interculturele, medische psychologie en neuropsychologische zorg met focus op kortdurend behandelen daar mogelijk en langdurig daar nodig. MiSi NeuroPsy is regionaal bekend en wordt geregeld gevraagd bij lesprogramma’s, nascholingen en continue supervisie aan ketenpartners. Zo verzorgt MiSi NeuroPsy jaarlijks externe supervisie aan basispsychologen, Gz-psychologen in opleiding en psychotherapeuten in opleiding. Daarnaast draagt MiSi NeuroPsy jaarlijks bij aan trainingen op het gebied van interculturele communicatie voor artsen, verpleegkundigen, psychologen en POH’ers in opleiding. Dit doen MiSi-medewerkers door het verzorgen van colleges en trainingen aan de Universiteit van Rotterdam, Amsterdam en Tilburg en de Hogeschool van Rotterdam. Daarnaast verzorgt MiSi acht keer per jaar interculturele communicatietrainingen aan zorgprofessionals (veelal artsen en verpleegkundigen) in ziekenhuizen regio Rijnmond en West-Brabant.

Folder bekijken

Campagne MARIO screeningstudie van Sophia Kinderziekenhuis

Ben jij tussen de 10 en 25 jaar oud en heb je een ouder met psychische problemen? Doe mee aan de MARIO screeningstudie. Deelname duurt 30 minuten.
Meld je aan via Mario-project.nl


Lea Jabbarian: ‘Interculturele communicatie kun je leren én blijven ontwikkelen’

Dit interview is te lezen via de volgende link: https://idemrotterdam.nl/lea-jabbarian-interculturele-communicatie-kun-je-leren-en-blijven-ontwikkelen/

Donatie aan de Erasmus MC Foundation

Wij steunen belangrijk vasculair dementieonderzoek in het Erasmus MC. 

Vasculaire dementie is een vorm van dementie die veel voorkomt, vooral op oudere leeftijd. Deze vorm van dementie ontstaat door problemen in de doorbloeding van de hersenen (vaatschade). Op dit moment is er nog geen behandeling die vasculaire dementie kan genezen. Wel kunnen artsen de oorzaken van vaatschade behandelen. Deze behandeling kan de verergering van vasculaire dementie misschien vertragen. Daarom is het herkennen van vaatschade bij patiënten met geheugenklachten of dementie belangrijk voor een goede diagnose en behandeling. 

Contact opnemen

Heeft u vragen over onze werkwijze, behandelingen of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op. Om u aan te melden bij MiSi NeuroPsy kunt u hier terecht.

Contact

 

BEZOEK ONS
Weena 732, 11e verdieping
3014 DA Rotterdam

Rhijnspoorplein 10 - 38,
1018 TX Amsterdam

CONTACT ONS
info@misineuropsy.nl
+316 2818 3284

+3110 318 00 88 (Rotterdam)
+3120 205 26 00 (Amsterdam)

     
                Aanmelden

 

MiSi Neuropsy 

Hoofdkantoor / postadres
Weena 742A
3014 DA Rotterdam

Behandellocaties
Weena 732 (11e verdieping)
3014 DA Rotterdam

Rhijnspoorplein 10 - 38 (Sarphati Plaza)
1018 TX Amsterdam

Openingstijden
Iedere werkdag zijn wij tussen 08.30 en 17.00 bereikbaar. Buiten deze openingstijden kunnen wij u helaas niet te woord staan.

Buiten onze openingstijden: Neem bij crisis of spoedgevallen direct contact op met uw huisarts of de huisartsenpost!

Home
Over MiSi NeuroPsy
Doorverwijzers
Wachttijden
Waardering
Tools, video’s en links
Aanmelden
Contact


Telefoon
+3110 318 00 88 (Rotterdam)
+3120 205 26 00 (Amsterdam)

E-mail
info@misineuropsy.nl (algemeen)
zorg@misineuropsy.nl (aanmelden/zorgvragen)

KvK-nummer
68947208 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren